
Kruisbessencheesecake
Eenvoudig
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
ca. 4 uur en 30 minuten wachttijdca. 4 u. en 30 min. wachttijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Doe de kruisbessen, 2 el siroop en het sinaasappelsap in een steelpan. Kook ca. 10 minuten op middelhoog vuur, tot de bessen zacht, maar niet helemaal kapot zijn. Houd apart.
Bekleed de bodem van een diepe springvorm (23 cm Ø) met bakpapier. Maal alle koekjes in een keukenmachine tot kruimels en doe ze in een kom. Smelt de boter op laag vuur en meng goed door de kruimels. Doe het mengsel in de springvorm en druk aan tot een gelijkmatige taartbodem. Zet 30- 60 minuten in de koelkast.
Doe de roomkaas, de mascarpone, de rest van de siroop en het sinaasappelrasp in een kom en roer goed door elkaar. Zeef de poedersuiker erbij en meng alles door elkaar. Spatel ¾ van de gekookte kruisbessen en 1 el kookvocht erdoorheen en schenk het mengsel op de taartbodem. Zet minimaal 4 uur of een nacht in de koelkast.
Neem de cheesecake vlak voor het serveren uit de springvorm en leg hem op een taartplateau of groot bord. Lepel de overige kruisbessen en wat kookvocht eroverheen.