Kuku sabzi
Eenvoudig4 personen30 minuten bereiden
Mounir Toub: "Als kind maakte mijn moeder vaak Spaans-Arabische tortilla, waar dit de Perzische variant van is. Mijn versie is er een met een berg kruiden en wat doperwten voor extra groenten. Hij is in no time tot het laatste puntje op, besaha!"
Ingrediënten
- blaadjes van 1 bosje koriander
- blaadjes van 1 bosje platte peterselie
- 1 bosje bieslook
- 1 bosje dille
- 200 g doperwten (uit de diepvries)
- 8 eieren
- 1 tl gemalen komijnzaad
- 1 tl kaneel
- zout en versgemalen zwarte peper
- 1 bosje lente-ui (in ringetjes)
- 2 el Turkse yoghurt (plus extra voor erbij)
- 50 g gedroogde cranberry’s
- 100 g walnoten (geroosterd en gehakt)
- 2 el olijfolie
- 1 tl sumak (om te garneren)
- Extra nodig:
- vergiet
- koekenpan met antiaanbaklaag
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Hak de verse kruiden fijn en bewaar wat hele blaadjes voor de garnering.
- Doe de doperwten in een vergiet en spoel ze af onder koud water.
- Doe de eieren in een kom en klop ze los. Voeg het komijnzaad en de kaneel toe en flink wat zout en peper. Voeg de doperwten, lente-ui, gehakte kruiden, yoghurt, cranberry’s en walnoten toe en meng goed.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en schenk het eimengsel in de pan. Leg het deksel op de pan en laat de kuku sabzi in 12-15 minuten stollen.
- Serveer de kuku sabzi met wat Turkse yoghurt en garneer met de sumak en bewaarde verse kruiden.
Tips:
- Je kunt hem ook in de oven maken: op 180 °C en 35-45 minuten laten garen.
- Munt en oregano doen het ook fantastisch in deze kuku sabzi.

Uit het boek:
Vega Arabisch