Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
kulfi

Kulfi met mango en kardemom

  • Gemiddeld

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

  • ca. 24 uur wachttijdca. 24 u. wachttijd

Geniet van deze tropische Indiase ijsjes, gemaakt met verse mango, kardemom en pistachenoten.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
6

Ingrediënten

Benodigdheden

  • vijzel
  • 6 ijsvormpjes
  • 6 houten prikkers of ijsstokjes
Geniet van deze tropische Indiase ijsjes, gemaakt met verse mango, kardemom en pistachenoten.
Tip
In India zijn zoete gerechten vaak mierzoet; deze ijsjes vormen geen uitzondering. Door de mango en de kruidige kardemom zorgen ze toch voor een zeer aangename verfrissing.

Bereiding

  1. Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Pureer het vruchtvlees. Pel de kardemompeulen en haal de zwarte zaadjes eruit. Maal de kardemomzaadjes in een vijzel. Hak de  pistachenoten grof.

  2. Meng alle ingrediënten en giet het mengsel in vormpjes. Zet het geheel minimaal 24 uur in de vriezer. Steek na ca. 2 uur de houten prikkers in de ijsjes.

Foto’s: Stephan van Raay (F&L) Servies etc.: Otentic (otenticdesign.com), Subba (subba.nl), eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

3.3 / 5.0 (12 stemmen)