Bereiding

  1. Breng in een steelpan het kokend water met de suiker aan de kook. Laat op laag vuur zachtjes koken tot er een siroopachtige substantie ontstaat na 30 minuten. Voeg de citroendruppels toe en haal de pan van het vuur.
  2. Hak de pistachenoten fijn.
  3. Snijd de sliertjes kadayıf in stukjes van 1 cm en doe die in een grote kom. Smelt de boter in een pannetje en meng de boter door de sliertjes deeg. Verdeel iets meer dan de helft van het deeg over een kleine anti-aanbak koekenpan. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel deze evenredig over het deeg. Verdeel het resterende deeg op de mozzarella en druk goed aan.
  4. Bak het geheel 6-7 minuten op laag vuur, tot de onderkant goudbruin is. Dat kan je zien door de zijkant van de künefe voorzichtig met een mesje op te tillen. Leg een bord op de pan en draai het geheel dan in één snelle beweging om. Gebruik hiervoor een keuken doen, pas op, de pan is heet. Schuif de künefe voorzichtig terug in de koekenpan en bak weer 6-7 minuten, tot ook de andere kant goudbruin is.
  5. Haal de pan van het vuur en leg de künefe in een diep bord. Prik er met de punt van een mes een paar gaatjes in en schenk de suikersiroop erover en laat even intrekken. Garneer met de pistachenoten.
Karsu’s Kitchen

Uit het boek:

Karsu’s Kitchen
€34,99

Foto: Elvan Ünlü