Bereiding

1. Laat de garnalen ontdooien, pel ze en dep ze droog. Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes. Pel en snipper de knoflook. Schil de gember en snijd hem in plakjes. Maak de lente-uitjes schoon en hak ze fijn. Snijd de gedroogde chilipepers kleiner.

2. Roer voor de saus de beide soorten sojasaus, de suiker, de maizena, de azijn en de sesamolie door elkaar.

3. Verhit 1 el olie in een koekenpan en rooster er de pinda’s goudbruin in. Neem ze uit de pan. Verhit 3 el olie in de koekenpan. Bak er de garnalen in ca. 2 minuten per zijde goudbruin in. Neem ze uit de pan. Doe de paprika in de pan en bak hem ca. 3 minuten.

4. Voeg de knoflook, de gember, de lente-uitjes en de chilipeper toe en bak ze tot ze gaan geuren. Voeg de saus en de garnalen toe. Kook ca. 2 minuten op laag vuur. Strooi de pinda’s eroverheen. Serveer bijvoorbeeld met rijst.

Per portie: ca. 305 kcal
18 g eiwit | 22 g vet | 7 g koolhydraten

Foto’s: Eddy Haitjema Foodstyling: Willem van Santen Styling & receptuur: Willemijn van der Kamp Servies etc.: eigen collectie