Kung pao kip
Gemiddeld
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
30 minuten wachttijd30 min. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Schil de gember en hak hem fijn. Marineer de kip ca. 30 minuten met 2 el shaoxingwijn, 1 el maizena, 1 tl zout en de gember. Pel en snipper de knoflook en de sjalotten. Snijd de gedroogde pepers in stukken.
Meng 3 el shaoxingwijn met 1 el maizena, de suiker, de rijstazijn en de sojasaus. Zet apart. Maak de bimi en de peultjes schoon. Blancheer de bimi ca. 1 minuut in kokend water met wat zout. Voeg de peultjes toe en blancheer ca. 1 minuut verder. Spoel de peultjes af met koud water en laat ze uitlekken.
Verhit de olie in een grote wok op hoog vuur en fruit er de peperkorrels, de rode peper, de knoflook en de sjalot kort in. Voeg de kip toe en bak hem rondom goudbruin. Voeg het chilipoeder toe en blus het geheel af met het sojamengsel.
Voeg de pinda’s, de cashewnoten, de bimi en de peultjes toe.