Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
kurkuma ei op zuur

Kurkuma-eieren op zuur

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Bereiding

  1. Breng in een pan water aan de kook. Laat de eieren zakken in het kokende water en kook ze ca. 10 minuten op laag vuur. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water. Laat afkoelen. Pel de eieren en doe ze in een passende glazen afsluitbare pot.

  2. Breng de appelciderazijn met 150 ml water, de suiker, de kurkuma, het mosterdpoeder en de specerijen op middelhoog vuur aan de kook. Kook ca. 10 minuten. Laat afkoelen tot  kamertemperatuur.

  3. Schenk de specerijenazijn over de eieren in de pot tot de eieren helemaal onderstaan. Sluit de pot en bewaar minimaal 1 dag, maar het liefst 1 week in de koelkast voor gebruik.

Foto’s: © olive Magazine/Immediate Media Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Adam Bush Illustraties: Jitske Wedman

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)