Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
kurkuma ei op zuur

Kurkuma-eieren op zuur

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Bereiding

  1. Breng in een pan water aan de kook. Laat de eieren zakken in het kokende water en kook ze ca. 10 minuten op laag vuur. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water. Laat afkoelen. Pel de eieren en doe ze in een passende glazen afsluitbare pot.

  2. Breng de appelciderazijn met 150 ml water, de suiker, de kurkuma, het mosterdpoeder en de specerijen op middelhoog vuur aan de kook. Kook ca. 10 minuten. Laat afkoelen tot  kamertemperatuur.

  3. Schenk de specerijenazijn over de eieren in de pot tot de eieren helemaal onderstaan. Sluit de pot en bewaar minimaal 1 dag, maar het liefst 1 week in de koelkast voor gebruik.

Foto’s: © olive Magazine/Immediate Media Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Adam Bush Illustraties: Jitske Wedman

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)