Bereiding

  1. Roer voor de pickles de azijn, de suiker en het zout door 200 ml water tot alles opgelost is. Giet het mengsel over de groenten en laat minimaal 30 minuten trekken.
  2. Meng de kurkuma, het chilipoeder, het gemberpoeder, de knoflook, de olie en het zout tot een pasta. Bestrijk de vis met de pasta en laat ca. 30 minuten marineren in de koelkast. Steek de barbecue aan.
  3. Giet de groenten af en breng op smaak met de vissaus en de dille. Rijg de vis en de paprika af wisselend aan de spiesen. Gril 7-10 minuten op directe hitte op de barbecue tot de vis gaar is.
  4. Bereid intussen de noedels volgens de aanwij zingen op de verpakking. Garneer de spiesen met de basilicumblaadjes, de pinda’s en de rode peper. Serveer met de noedels, de sla en de pickles.

*Thaise basilicum ziet er iets anders uit dan Italiaanse basilicum en ook het aroma is niet precies hetzelfde. Je vindt Thaise basilicum bij de toko. Kun je het niet vinden? Dan kun je het vervangen door een mix van Italiaanse basilicum en verse munt.

Per portie: ca. 310 kcal
22 g eiwit | 11 g vet | 28 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Helen Graves Foto’s, styling & foodstyling: Stuart Ovenden