Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Kurkuma-viskebab met wortel- radijspickles en noedels

Kurkuma-viskebab met wortel-radijspickles en noedels

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Thaise basilicum smaakt een beetje anijsachtig en is veel aromatischer dan de Europese variant. Het is de moeite waard om ernaar op zoek te gaan!

Bereiding

  1. Roer voor de pickles de azijn, de suiker en het zout door 200 ml water tot alles opgelost is. Giet het mengsel over de groenten en laat minimaal 30 minuten trekken.

  2. Meng de kurkuma, het chilipoeder, het gemberpoeder, de knoflook, de olie en het zout tot een pasta. Bestrijk de vis met de pasta en laat ca. 30 minuten marineren in de koelkast. Steek de barbecue aan.

  3. Giet de groenten af en breng op smaak met de vissaus en de dille. Rijg de vis en de paprika af wisselend aan de spiesen. Gril 7-10 minuten op directe hitte op de barbecue tot de vis gaar is.

  4. Bereid intussen de noedels volgens de aanwij zingen op de verpakking. Garneer de spiesen met de basilicumblaadjes, de pinda’s en de rode peper. Serveer met de noedels, de sla en de pickles.

Per portie: 310 kcal | 28 g koolhydraten | 22 g eiwit | 11 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Helen Graves Foto’s, styling & foodstyling: Stuart Ovenden

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)