Bereiding

1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Vet een vierkant of rechthoekig bakblik in en bekleed het met bakpapier. Laat het bakpapier over de rand hangen zodat je later de cake hiermee kan inpakken. Klop de kwark los met de suiker. Voeg een voor een de eieren toe en klop telkens tot het ei helemaal is opgenomen. Zeef het bakmeel met het zout erboven en spatel rustig erdoorheen. Voeg als laatste de olie en het maanzaad toe en roer zo kort mogelijk door elkaar.

2. Giet het beslag in het bakblik. Verdeel de blauwe bessen over het beslag – druk ze niet aan, ze zullen vanzelf wat in het beslag zakken. Bak de cake in ca. 50 minuten goudbruin en gaar in de oven. De cake is gaar wanneer een houten prikker er schoon uitkomt.

3. Laat de cake in de vorm afkoelen. Vouw als hij is afgekoeld het bakpapier over de cake en bind eventueel vast met een stukje touw; zo kun je hem makkelijk meenemen naar je picknick. Neem ook wat poedersuiker mee om de cake mee te bestuiven voor het serveren.

Per portie: ca. 282 kcal
7 g eiwit | 10 g vet | 38 g koolhydraten

foto’s en receptuur: Willem van Santen