Kwartels met romige paddenstoelensaus
Gemiddeld
ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Bereid de Big Green Egg voor met voldoende houtskool. Steek de houtskool aan met het aanmaakblokje. Plaats het gietijzeren grillrooster en laat de temperatuur oplopen tot 200°C.
Wrijf de kwartels in met zout, peper en 2 el boter. Gril de kwartels in ca. 10 minuten rondom goudbruin. Houd de Big Green Egg daarbij zo veel mogelijk gesloten.
Maak intussen de paddenstoelen schoon. Pel en snipper de knoflook. Pel de ui en snijd hem in ringen.
Neem de kwartels van het grillrooster, zet de Dutch Oven op het grillrooster en laat ca. 4 minuten voorverwarmen. Dek de kwartels losjes af met aluminiumfolie om te laten rusten.
Smelt 2 el boter in de Dutch Oven en bak er de paddenstoelen ca. 5 minuten in. Voeg de knoflook toe en bak nog ca. 3 minuten. Voeg de slagroom, de laurierblaadjes en de tijm toe en kook het geheel 3-4 minuten. Breng de saus op smaak met zout en peper. Wentel de gebraden kwartels voorzichtig in de roomsaus en schep wat van de saus eroverheen. Lekker met gepofte aardappels.