Bereiding

De uit Italië meegenomen piadines smaken op de een of andere manier beter. Je kunt de piadina zowel warm als koud eten, lekker als tussendoortje of tijdens de lunch. In stukjes bij de borrel doet de piadina het ook altijd goed.  Het schijnt dat de broden heel gemakkelijk zelf te maken zijn. Met dit recept kun je meteen aan de slag. 

  1. Doe de bloem in een kom met wat zout  en de olie en voeg het lauwwarme water toe. Kneed alle ingrediënten tot een stevig en elastisch deeg. Voeg als het deeg te droog is meer water toe. Laat het deeg ca. 30 minuten onder een vochtige theedoek rusten.
  2. Verdeel het deeg in kleine porties ter grootte van een ei. Kneed de porties kort en rol ze met de deegroller uit tot dunne ronde cirkels (3-4 mm).
  3. Bak de piadines in een hete droge koekenpan met antiaanbaklaag aan beide kanten 2-3 minuten op hoog vuur. Prik met een vork gaatjes in het deeg zodat er geen luchtbellen ontstaan.
  4. Vul de piadines naar smaak met vleeswaren, kaas, tomaten of gegrilde groenten. Je kunt ze ook vullen met Nutella, honing of jam.