Bereiding

  1. Bak voor de amandelbodem met dadels de amandelen in de oven op 150° C in ca. 20 min, totdat de amandelen goudbruin zijn. Laat de amandelen volledig afkoelen. Snijd de dadels in kleinere stukjes en doe ze samen met de afgekoelde amandelen in een blender. Meng de dadels en amandelen goed tot er een gladde massa ontstaat en totdat de amandelen in fijne en gelijkmatige stukjes zijn gehakt. Verspreid het mengsel over een springvorm van 20 – 22 cm met een stuk bakpapier, zodat de bodem volledig bedekt is. Druk het mengsel stevig en gelijkmatig aan en bedek ook de rand van de springvorm. Zet de bodem in de koelkast en bereid ondertussen de roomkaasvulling.
  2. Doe voor de roomkaasvulling de gelatine in een kom met koud water en laat het intrekken. Doe de cashewnoten samen met de roomkaas, kokosolie, amandelboter, rijstmoutsiroop, vanille-extract en kaneel in een blender. Mix de ingrediënten tot je een heerlijke en fluweelzachte massa hebt. Verwarm het sap en de schil van limoen in een pannetje en los hierin de 3 blaadjes gelatine op. Giet een paar eetlepels Arla LactoFree Cream Cheese in de pan en roer het glad. Giet de hele inhoud van de steelpan terug in de blender en meng het kaas- en roommengsel goed door elkaar. Haal de springvorm uit de koelkast en giet het kaas-roommengsel in de springvorm. Zet de cake ongeveer 4 uur terug in de koelkast, totdat hij helemaal stevig is.
  3. Haal de amandelcheesecake uit de springvorm en zet de taart op een serveerschaal. Garneer de lactosevrije amandelcheesecake met de amandelen en verse bosbessen.