Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
lactosevrije amandelcheesecake met limoen

Lactosevrije amandelcheesecake met limoen

In samenwerking met Arla
  • Gemiddeld

Advertentie

Aantal personen: 12

Ingrediënten

Wil je zorgeloos genieten van al het goede van zuivel, maar dan zonder lactose? Lactosevrije zuivel wordt gemaakt van koemelk die door de toevoeging van enzymen en toepassing van speciale filtertechnieken geen lactose bevat, maar verder alle eigenschappen van melk behoudt. Probeer de lactosevrije roomkaas van Arla in deze amandelcheesecake.

Bereiding

  1. Bak voor de amandelbodem met dadels de amandelen in de oven op 150° C in ca. 20 min, totdat de amandelen goudbruin zijn. Laat de amandelen volledig afkoelen. Snijd de dadels in kleinere stukjes en doe ze samen met de afgekoelde amandelen in een blender. Meng de dadels en amandelen goed tot er een gladde massa ontstaat en totdat de amandelen in fijne en gelijkmatige stukjes zijn gehakt. Verspreid het mengsel over een springvorm van 20 – 22 cm met een stuk bakpapier, zodat de bodem volledig bedekt is. Druk het mengsel stevig en gelijkmatig aan en bedek ook de rand van de springvorm. Zet de bodem in de koelkast en bereid ondertussen de roomkaasvulling.

  2. Doe voor de roomkaasvulling de gelatine in een kom met koud water en laat het intrekken. Doe de cashewnoten samen met de roomkaas, kokosolie, amandelboter, rijstmoutsiroop, vanille-extract en kaneel in een blender. Mix de ingrediënten tot je een heerlijke en fluweelzachte massa hebt. Verwarm het sap en de schil van limoen in een pannetje en los hierin de 3 blaadjes gelatine op. Giet een paar eetlepels Arla LactoFree Cream Cheese in de pan en roer het glad. Giet de hele inhoud van de steelpan terug in de blender en meng het kaas- en roommengsel goed door elkaar. Haal de springvorm uit de koelkast en giet het kaas-roommengsel in de springvorm. Zet de cake ongeveer 4 uur terug in de koelkast, totdat hij helemaal stevig is.

  3. Haal de amandelcheesecake uit de springvorm en zet de taart op een serveerschaal. Garneer de lactosevrije amandelcheesecake met de amandelen en verse bosbessen.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)