Lactosevrije chiapudding met amandelen
Eenvoudig6 personen10 minuten bereiden8 minuten wachten
Het grote voordeel van dit ontbijt? Je maakt het al de avond van tevoren! Meng het chiazaad met de lactosevrije melk en yoghurt en zet het een nachtje in de koelkast. Kun je ‘s ochtends lekker snel naar je werk!
Ingrediënten
- 200 ml Arla Lactofree halfvolle melkdrank
- 200 ml Arla Lactofree halfvolle yoghurt
- 5 el chiazaadjes
- 1 tl kardemom
- 1 tl kaneelpoeder
- 1/4 tl gemalen kruidnagel
- 1/4 tl vanillepoeder
- Voor de bodem en topping
- 250 g bosbessen (bevroren)
- 200 g bosbessen (vers)
- 75 g amandelen (geroosterd)
- 40 g kokosbloesemsuiker
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Meng het vanillepoeder, de kruidnagel, de kardemom, de kaneel en de chiazaadjes. Het makkelijkste is samen in een kom.
- Voeg de Arla LactoFree Halfvolle Melk en Arla LactoFree Halfvolle Yoghurt toe. Roer het geheel goed door. Zet de chiapudding afgedekt 1 nacht in de koelkast.
- Roer de gehakte amandelen erdoorheen. Kook de gekoelde blauwe bessen samen met de kokosbloesemsuiker ca. 7 minuten in een steelpannetje op laag vuur.
- Verdeel de bessen over de bodem van een mooi serveerglas. Verdeel de chiapudding eroverheen. Garneer met de vers bessen.