Bereiding

Oké, misschien is het in de praktijk minder romantisch om de spaghettiuiteindes naar elkaar toe te eten of met je neus een gehaktbal naar je grote liefde te duwen. Zoals Lady, de verwende cocker spaniel, en Vagebond, de losbandige bastaard met een hart van goud. Maar aan deze romantische eetscène in Lady en de Vagebond mag je natuurlijk niet voorbij gaan. Beleef je eigen ‘bella notte’ met deze spaghetti met meatballs.

  1. Fruit 1 sjalotje en de knoflook in een beetje olijfolie. Voeg daarna de tomatenpuree toe en bak kort mee. Blus het geheel af met de gepelde tomaten en 200 ml water met het bouillonblokje en laat het ongeveer 20 minuten pruttelen.
  2. Doe het gehakt in een mengkom. Voeg de chermoula, de overige sjalot, het paneermeel en het ei toe en kneed het goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Draai er vervolgens kleine stevige balletjes van.
  3. Bak de balletjes in een koekenpan in de boter aan alle kanten bruin en voeg ze daarna bij de tomatensaus. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg hem vervolgens toe aan de tomatensaus.  bestrooi met wat versgeraspte parmezaan.

*Chermoula is een Noord-Afrikaanse kruidenmix waar je meestal knoflook, komijn, koriander, olie en citroensap in terugvindt. Maar elke familie heeft haar eigen recept. Koop hem bij een Noord-Afrikaanse winkel.
Het nieuwste nummer van foodies ‘Food to Love’ vind je nú in de winkel of bestel je online in de foodies webshop.
Receptuur & foodstyling: Sjoerd Kleijn Foto’s: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren Locatie: la-tertulia.nu