
Lam met kruidenkorst uit de (hout)oven
Eenvoudig
00 minuten bereidingstijd00 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Doe voor de kruidenkorst de panko met de salie, de rozemarijn en de tijm in een keukenmachine met een klein beetje olie en maal het geheel fijn tot een kruidenmengsel.
Leg de lamsbout in een braadslee en bedek hem met een kruidenkorst van het kruidenmengsel. Plaats de lamsbout in de houtoven (of op 160°C).
Verwarm de oven voor op 160°C. Was de truffelaardappels en de bietjes, maak ze schoon en snijd ze in kleine stukken. Leg de aardappels en de groenten in een ovenschaal en bestrooi met grof zeezout en wat olijfolie. Bak ongeveer 45 minuten in de oven.
Pak een steker en leg die op een warm bord. Leg hier de groenten en de aardappels in. Snijd het lamsvlees zo, dat je de gaarheid van het vlees mooi ziet. Leg wat plakjes vlees op de groeten en verwijder de steker.