Lamsballetjes met ricotta en snelle muntshatta
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
30 minuten wachttijd30 min. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Verhit een kleine, droge koekenpan op middelhoog vuur en rooster het komijnzaad er 1-2 minuten in tot het geurig is. Stamp het komijnzaad grof.
Doe het broodkruim samen met de melk in een grote kom. Laat trekken tot de melk helemaal is opgenomen en voeg het gehakt, de sinaasappelschil, de knoflook, het geroosterde komijnzaad en de chilivlokken toe. Bestrooi met flink wat zout en peper. Kneed het gehakt door met je handen en vorm er 16 gehaktballetjes van. Dek af en zet minimaal 30 minuten, maar liever een nacht, in de koelkast.
Doe voor de shatta de jalapeños in een keukenmachine en maal tot een grove pasta. Voeg de munt en de koriander toe en maal kort tot de blaadjes kapot zijn. Schraap het mengsel in een kom en roer het sinaasappelsap, de suiker en 25 ml olijfolie erdoorheen. Schenk er 1 el olijfolie overheen en houd apart.
Verhit 1 el olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes in 2 porties 8-10 minuten in de hete olie. Draai ze regelmatig om, zodat ze rondom bruin en gaar worden.
Klop de ricotta, de yoghurt, de knoflook en het citroensap glad. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel over een grote serveerschaal en leg de gehaktballetjes erop. Besprenkel met wat van de shatta en garneer met overige muntblaadjes, chilivlokken, sinaasappelschil en versgemalen zwarte peper. Serveer met platbrood en de rest van de shatta om mee te besprenkelen.