Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Lamsbout met yoghurt-sesamkorst op Libanees platbrood

Lamsbout met yoghurt-sesamkorst op Libanees platbrood

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Snijd 1 dag van tevoren schuine inkepingen in de dikste delen van de onderkant van de lamsbout. Meng 150 g yoghurt met de knoflook, 25 g tahin, de olijfolie, de helft van het citroensap en de oregano. Breng op smaak met peper. Leg het lamsvlees in een schaal en giet de marinade erover. Laat 1 nacht in de koelkast marineren.

  2. 2. Haal de volgende dag het lamsvlees ca. 1 uur voor bereiding uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C).

  3. 3. Wrijf eventuele overtollige marinade van het lamsvlees en wrijf het vlees in met zout. Bestrooi het vlees met het sesamzaad. Leg het vlees op een ovenrooster bovenop een bakplaat. Bak ca. 15 minuten in de oven. Verlaag de oventemperatuur (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C) en gaar het vlees 15-20 minuten. Gebruik je een vleesthermometer? Wanneer het vlees een kerntemperatuur van 60°C heeft bereikt, is het medium gebakken. Dek het vlees af met aluminiumfolie en laat ca. 15 minuten rusten.

  4. 4. Meng de overige 150 g yoghurt met de overige 40 g tahin, het overige citroensap, de citroenschil, de granaatappelmelasse, zout en peper.

  5. 5. Snijd het lamsvlees in dunne plakken en beleg het platbrood ermee. Beleg met de komkommer en de rodekool. Bedruppel met de tahin-yoghurtsaus en de harissa.

Per portie: 791 kcal | 45 g koolhydraten | 56 g eiwit | 41 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)