Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Prik de aubergines rondom in met een vork en verpak ze in aluminiumfolie. Pof de aubergines ca. 45 minuten in de oven.
  2. Neem de aubergines uit de oven en halveer ze. Laat kort afkoelen. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en hak het fijn. Week het brood kort in de melk. Pel en snipper de knoflook. Knijp het brood uit. Kneed het gehakt met het ei, het vruchtvlees van de aubergine, de knoflook, de oregano en het brood tot een smeuïg geheel. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Vorm kleine balletjes van het gehakt. Verhit de olijfolie in een ruime pan en bak er de gehaktballetjes op middelhoog vuur ca. 10 minuten rondom in. Kook de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in ruim water met wat zout.
  4. Was de munt, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes. Hak de munt fijn. Blus de gehaktballetjes af met de slagroom en voeg de helft van de munt toe. Stoof het geheel nog ca. 5 minuten op laag vuur. Giet de pasta af en schep hem door de saus. Serveer met de overige gehakte verse munt.

Foto’s: Stephan van Raay, Foodstyling & receptuur: Willem van Santen, Styling: Janneke Duister, Servies etc.: 1213 Kumbayastreet