Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180⁰C / hetelucht: 160⁰C). Leg de abrikozen met de snijzijde naar beneden op een bakplaat en bak ca. 10 minuten. Neem uit de oven en houd apart.
  2. Verhit 2 el olie in een grote, vuurbestendige braadpan op middellaag vuur. Bak de ui met een snufje zout ca. 15 minuten, tot hij goudbruin en gekaramelliseerd is. Roer de knoflook en de ras el hanout erdoorheen en bak nog ca. 1 minuut. Voeg de tomatenblokjes, de tomatenpuree en de harissa toe en bak nog ca. 5 minuten. Roer de bouillon erdoorheen en neem de pan van het vuur.
  3. Meng voor de gehaktballetjes het gehakt, het broodkruim, de chilivlokken, de koriander, de kaneel, de eidooier en het grootste deel van de peterselie met een snufje zout in een kom. Kneed het mengsel ca. 5 minuten met je handen. Maak er 10 gehaktballetjes van en weeg ze eventueel af om ze allemaal even groot te maken. Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan en bak de balletjes ca. 5 minuten rondom goudbruin.
  4. Roer de fregula en wat zout en peper door het tomatenmengsel en leg de gehaktballetjes en de abrikozen erin. Breng zachtjes aan de kook en bak zonder deksel 15-20 minuten in de oven, of tot de gehaktballetjes gaar zijn. Bestrooi met de rest van de peterselie.

Per portie: ca. 498 kcal
29 g eiwit | 25 g vet | 36 g koolhydraten

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Esther Clark Foto’s: Yuki Sugiura Styling: Max Robinson Foodstyling: Esther Clark