Lamskebab met granaatappelstroop
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Meng de cherrytomaten, de ui, de peterselie, de sumak, de olijfolie en een beetje granaatappelstroop in een kom en breng op smaak met zout en peper. Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking in een grote pan water met het kippenbouillonblokje.
Meng de granaatappelstroop en de chilijam door elkaar. Verhit de barbecue heel heet en verdeel de kooltjes gelijkmatig. Bestrijk de lamskebabs met een beetje olie en gril 8-10 minuten op de barbecue tot ze een beetje geblakerd en helemaal gaar zijn. Draai de kebabs regelmatig. Bestrijk de kebabs met het stroopmengsel en gril nog een minuutje tot ze plakkerig zijn. Strijk de hummus uit op een serveerschaal of twee borden, verdeel de tomatensalade eroverheen en leg de kebabs erop. Serveer de bulgur ernaast. Als je geen barbecue gebruikt kun je de kebabs ook in een grillpan op hoog vuur bakken.