Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Lamskebab met granaatappelstroop

Lamskebab met granaatappelstroop

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng de cherrytomaten, de ui, de peterselie, de sumak, de olijfolie en een beetje granaatappelstroop in een kom en breng op smaak met zout en peper. Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking in een grote pan water met het kippenbouillonblokje.

  2. Meng de granaatappelstroop en de chilijam door elkaar. Verhit de barbecue heel heet en verdeel de kooltjes gelijkmatig. Bestrijk de lamskebabs met een beetje olie en gril 8-10 minuten op de barbecue tot ze een beetje geblakerd en helemaal gaar zijn. Draai de kebabs regelmatig. Bestrijk de kebabs met het stroopmengsel en gril nog een minuutje tot ze plakkerig zijn. Strijk de hummus uit op een serveerschaal of twee borden, verdeel de tomatensalade eroverheen en leg de kebabs erop. Serveer de bulgur ernaast. Als je geen barbecue gebruikt kun je de kebabs ook in een grillpan op hoog vuur bakken.

Per portie: 893 kcal | 59 g koolhydraten | 47 g eiwit | 50 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Mike English Styling: Max Robinson Foodstyling: Ellie Jarvis

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)