Lamskebab met yoghurt en munt-knoflookolie
Gemiddeld
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Pel en snipper de knoflook en de sjalotten. Was de peterselie, schud hem droog en pluk de blaadjes van de takjes. Hak de peterselie fijn. Kneed het gehakt met de sjalot, de peterselie, de chilivlokken, het paprikapoeder, het komijnzaad en de helft van de knoflook. Breng op smaak met zout en peper.
Kneed ca. 8 rolletjes van het gehakt rond de spiesen. Laat afgedekt opstijven in de koelkast. Was de munt, schud hem droog en pluk de blaadjes van de takjes. Hak de munt grof. Wrijf de munt met de overige knoflook en ½ tl zout fijn in de vijzel. Voeg geleidelijk de olijfolie toe.
Gril de lamskebabs ca. 10 minuten rondom op een hete barbecue. Pel de rode ui en snijd hem in dunne ringen. Verdeel de yoghurt over borden. Leg op ieder bord 2 kebabs en druppel er de muntknoflookolie overheen. Bestrooi het geheel met de sesamzaadjes, de chilivlokken en de rode ui.