Bereiding

 
*Vraag de slager om gehakt te malen van een vet stukje lamsvlees. Vet gehakt valt tijdens het bakken minder snel uit elkaar.

  1. Pel en snipper de rode ui zeer fijn. Was de peterselie, pluk de blaadjes van de takjes en hak ze zeer fijn. Meng de rode ui met de peterselie en kneed met het komijnzaad door het gehakt. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Kneed van het gehaktmengsel ca. 1012 kebabs om de metalen spiesen. Wrijf de kebabs in met 1 el olie. Gril de spiesen ca.10 minuten op de grillplaat of barbecue en draai ze regelmatig om. Halveer de tomaten en bestrijk het snijvlak met 1 el olie. Gril de tomaten ca. 4 minuten.
  3. Was de munt en schud hem droog. Pluk de blaadjes van de takjes en hak ze fijn. Meng de munt en het paprikapoeder door de yoghurt en breng op smaak met zout en peper. Schep het vruchtvlees ruim uit de ingelegde citroen (het vruchtvlees heb je niet meer nodig) en snijd de schil in zeer dunne reepjes.
  4. Serveer de kebabs met de gegrilde tomaten. Verdeel de reepjes citroenschil over de tomaten en schep er de yoghurtsaus bij.

Foto’s: Stephan van Raay
Styling: Willemijn van der Kamp
Servies etc.: aba-i, Bunzlau Castle, In-Petto, Subba, eigen collectie