Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
Lamskotelet met geroosterde venkel en druiven

Lamskotelet met geroosterde venkel en druiven

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Geniet van een heerlijk en verfijnd gerecht met malse lamskoteletten, gecombineerd met venkel en druiven. Een smaakvolle en verrassende combinatie die eenvoudig te bereiden is, maar toch indruk maakt op tafel!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Geniet van een heerlijk en verfijnd gerecht met malse lamskoteletten, gecombineerd met venkel en druiven. Een smaakvolle en verrassende combinatie die eenvoudig te bereiden is, maar toch indruk maakt op tafel!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Verwijder de buitenste, taaie rokken van de venkel (gebruik ze eventueel in een bouillon). Snijd de resterende venkel in dunne plakken.

  2. Verhit de olie in een braadslee in de oven. Neem uit de oven en leg de venkel in de olie. Bestrooi met zout en peper en rooster ca. 15 minuten in de oven.

  3. Meng de azijn met de suiker en een snufje zout tot een zoetzure dressing. Proef en pas eventueel de smaak aan. Voeg de druiven en de rode peper eraan toe en laat marineren.

  4. Verhit een braadpan op middelhoog vuur. Bestrooi de lamskoteletten met ruim zout en peper.

  5. Houd de koteletten een voor een met behulp van een tang met de vetkant op de bodem van de pan zodat het vet smelt. Bak de koteletten vervolgens in 1-2 minuten per zijde bruin.

  6. Neem uit de pan en leg de koteletten op de venkel. Bak 7-10 minuten in de oven, afhankelijk van de gewenste garing van de koteletten.

  7. Roer vlak voor het serveren de munt door het druivenmengsel. Serveer de koteletten met de venkel en schik het druivenmengsel eromheen.

Per portie: 672 kcal | 10 g koolhydraten | 43 g eiwit | 49 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur & foodstyling: Olia Hercules Foto’s: Ant Duncan

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)