Lamskoteletjes met pistache-kruidenkruim
Gemiddeld
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
1. Meng 1 tl geraspte citroenschil met het kardemompoeder, het komijnpoeder, het kaneelpoeder, de cayennepeper, een snufje gemalen nootmuskaat, het citroensap en 1 el olijfolie. Bestrooi de lamskoteletten met zout en peper. Wrijf ze in met het specerijenmengsel, besprenkel met een beetje olijfolie en houd apart op kamertemperatuur.
2. Was de munt en schud hem droog. Hak de munt fijn en meng hem door de Griekse yoghurt. Breng de yoghurtsaus op smaak met zout en peper.
3. Schil de komkommer en de wortel en schaaf ze in linten. Bestrooi met zout en peper en besprenkel met de azijn en 1 el olijfolie.
4. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Was de koriander en de peterselie en schud ze droog. Pel en snipper de sjalot. Hak de pistachenoten met de koriander, de peterselie, 2 el olijfolie, de sjalot en 1 tl geraspte citroenschil in de keukenmachine tot een fijnkorrelige structuur.
5. Verhit een koekenpan en bak er de lamskoteletjes ca. 2 minuten per zijde in. Neem de pan van het vuur en verdeel het pistachemengsel over het vlees. Zet de pan nog ca. 5 minuten in de voorverwarmde oven. Neem het vlees uit de pan. Serveer met de groente en de yoghurtsaus. Lekker met couscous.