Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
lamskoteletjes met pistachekors

Lamskoteletjes met pistachekorstje uit Gegrild & geroosterd

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Pistachecrunch en honing geven deze koteletjes een feestelijk randje. Als je in een romantische bui bent, kun je er voor extra kleur en smaak ook nog gedroogde rozenblaadjes overheen strooien.

Bereiding

  1. Rooster de pistachenoten in een droge koekenpan, laat ze afkoelen en hak fijn. Leg de gehakte nootjes op een bord. Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom en laat de koteletjes hierin minimaal 30 min. marineren. Haal de koteletten uit de marinade, dep ze lichtjes droog en bestrooi naar smaak met zout en peper.

  2. BBQ EN GRILLPAN Grill de koteletjes 1-2 min. per kant in een hete grillpan of op de hete zone van de bbq. Bestrijk met een kwastje de ronde zijkant van de koteletjes met honing. Druk ze in de nootjes en serveer.

Dit recept komt uit het boek Gegrild & geroosterd.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)