Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
lamskoteletjes

Lamskoteletjes met munt-chimichurri

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Nathan Hak: St. Engelszell Benno is een van de twaalf Trappisten brouwerij en wereldwijd - en de enige uit Oostenrijk - die het logo “Authentic Trappist” draagt. Gebrouwen binnen de muren van een trappistenklooster. Benno is een vrij complex, fruitig en kruidig bier, die de biertypen Blond, Dubbel en Saison samenbrengt. De zoetige aroma’s van karamel en honing harmoniseren met de geroosterde smaken van de lamskoteletten. De kruidige tonen accentueren de kruiden uit het gerecht. Hierdoor smaakt het bier fruitiger. De alcohol en koolzuur snij den mooi door het vettige van de lamskoteletten.

Bereiding

  1. Maal alle ingrediënten voor de munt-chimichurri in een keukenmachine tot een egale saus. Doe de saus in een kommetje, dek af met vershoudfolie en zet in de koelkast om de smaken rustig in te laten trekken.

  2. Bereid de barbecue voor voor direct grillen op een temperatuur van ca. 200°C. Neem de lamskoteletjes uit de koelkast en laat ze 30-45 minuten op kamertemperatuur komen.

  3. Doe alle ingrediënten voor de kruidenmix in een vijzel en stamp het tot er een pesto-achtige structuur ontstaat. Smeer de koteletjes in met de kruidenmix. Bestrooi met zout en peper.

  4. Gril de lamskoteletjes en de plakjes citroen 3-4 minuten aan beide zij den op de barbecue voor medium-rare (of langer of korter naar wens). Verdeel wat van de munt-chimichurri over de lamskoteletjes. Serveer met de citroen en de overige munt-chimichurri.

Per portie: 771 kcal | 4 g koolhydraten | 51 g eiwit | 61 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

St. Engelszell Benno

€ 3,79
benno st engelszell