Lamskoteletjes met munt-chimichurri
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Maal alle ingrediënten voor de munt-chimichurri in een keukenmachine tot een egale saus. Doe de saus in een kommetje, dek af met vershoudfolie en zet in de koelkast om de smaken rustig in te laten trekken.
Bereid de barbecue voor voor direct grillen op een temperatuur van ca. 200°C. Neem de lamskoteletjes uit de koelkast en laat ze 30-45 minuten op kamertemperatuur komen.
Doe alle ingrediënten voor de kruidenmix in een vijzel en stamp het tot er een pesto-achtige structuur ontstaat. Smeer de koteletjes in met de kruidenmix. Bestrooi met zout en peper.
Gril de lamskoteletjes en de plakjes citroen 3-4 minuten aan beide zij den op de barbecue voor medium-rare (of langer of korter naar wens). Verdeel wat van de munt-chimichurri over de lamskoteletjes. Serveer met de citroen en de overige munt-chimichurri.