Lamskoteletjes, tuinbonen, zure room
Eenvoudig
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Verhit de olijfolie op laag vuur in een koekenpan en bak de uien 20-25 minuten. Schep ze regelmatig om, tot ze zacht, glazig en licht goudbruin van kleur zijn.
Breng een middelgrote pan water aan de kook. Dop de tuinbonen terwijl de uien worden gebakken en kook ze, afhankelijk van hun grootte, circa 7 minuten in kokend water. Controleer of ze gaar zijn en laat ze uitlekken. Druk de tuinbonen uit hun grijzige velletjes. Ik denk echt dat je deze stap voor een keer niet moet overslaan.
Verhit een grillpan of ovengrill. Bestrijk de lamskoteletjes licht met olie en bestrooi ze met zout en peper, de tijm en knoflook. Bak ze tot het vet goudbruin is (ik druk ze met een zwaar gewicht omlaag op de pan). Het vlees moet vanbinnen rozeen sappig zijn.
Neem de uien van het vuur en giet de overtollige olijfolie af. Spatel de zure room en het merendeel van de tuinbonen door de uien en voeg zout en peper en een beetje gehakte peterselie toe.
Verdeel de uien en zure room over twee warme borden, leg de koteletjes ernaast en serveer met de rest van de tuinbonen.