Lamskoteletten met ansjovis en tijm
Uitdagend
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Week de ansjovisjes ca. 20 minuten in koud water. Neem de ansjovisjes uit het water, dep ze droog en hak ze fijn. Pel en snipper de knoflook. Was de tijm, schud hem goed droog en ris de blaadjes van de takjes. Meng de olijfolie met de ansjovis, de knoflook, de tijm, het paprikapoeder en de honing. Wrijf het lamsvlees in met dit mengsel en laat het vlees ca. 2 uur marineren.
Was de krieltjes en kook ze in ca. 20 minuten gaar in water met wat zout. Maak de sperziebonen schoon en blancheer ze ca. 3-4 minuten in kokend water met wat zout. Koel de bonen af in koud water. Giet de krieltjes af en halveer ze.
Neem de koteletjes uit de marinade. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de koteletjes ca. 2 minuten aan beide kanten op hoog vuur. Voeg de pijnboompitten toe en bak ze ca. 1 minuut mee. Voeg de overgebleven marinade, de krieltjes en de bonen toe en verwarm het geheel nog ca. 3 minuten. Breng eventueel op smaak met zout en peper en serveer direct.