Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
rioja

Lamskoteletten met oregano en citroenpappardelle

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C / gas: stand 2). Was de oregano, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes. Hak de helft van de oregano fijn. Pel en snipper de knoflook. Meng de gehakte oregano met de knoflook, het paneermeel, de zachte boter en de helft van de citroenschil.

  2. Breng het vlees op smaak met zout en peper. Verdeel het oreganomengsel over het vlees en druk het goed aan. Leg het vlees op een met bakpapier beklede bakplaat en braad het ca. 20 minuten in de oven.

  3. Kook de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Giet de pappardelle af en meng er de olijfolie, de overige oregano en de overige citroenschil doorheen. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Neem het vlees uit de oven en zet de grillstand aan. Gratineer de kruidenkorst dicht onder de grill goudbruin. Laat het vlees 3-4 minuten rusten. Snijd het vlees in plakken en serveer het met de pasta.

Foto’s: Stephan van Raay
Receptuur: Willem van Santen
Styling: Femke van Waveren
Servies etc.: Eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)