Bereiding

  1. Verhit 1 el olie in een grote steelpan met deksel op middelhoog vuur en bak het lamsvlees er bruin in. Neem het vlees uit de pan en houd apart. Voeg de rest van de olie toe aan de pan, draai het vuur laag en voeg de bleekselderij , de wortel, de ui en de Italiaanse kruiden toe aan de pan. Roer goed door, leg het deksel op de pan en bak 8-10 minuten, tot de groente heel zacht maar niet goudbruin is. Roer af en toe.
  2. Voeg de knoflook en het laurierblad toe, roer door en bak ca. 1 minuut. Roer de tomatenpuree en de tomatenblokjes erdoorheen (spoel de blikken om met een klein beetje water en voeg dit ook toe), gevolgd door de wijn en de bouillon. Breng goed op smaak met zout en peper. Leg het deksel terug op de pan, breng zachtjes aan de kook en laat ca. 1 uur koken. Neem het deksel eraf en laat nog een uur zachtjes koken. Je kunt de ragù nu laten afkoelen en in de koelkast of diepvries zetten. In de koelkast blijft hij tot 3 dagen goed, in de diepvries tot 3 maanden. Laat voor serveren helemaal ontdooien in de koelkast en in een pan helemaal opwarmen.
  3. Schenk voor de polenta de melk in een steelpan met 300 ml water en breng op middelhoog vuur zachtjes aan de kook. Voeg de polenta of het maismeel met 1 tl zout en 1 tl peper toe. Kook 3-4 minuten terwijl je continu roert of klopt, tot de polenta is ingedikt. Roer de parmezaan en de boter erdoorheen tot de boter is gesmolten en de polenta glad is. Lepel op borden of in kommen, en schep de lamsragù erbovenop. Rasp er eventueel nog wat extra parmezaan overheen.

Per portie (6): ca. 604 kcal
37 g eiwit | 32 g vet | 33 g koolhydraten

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Good Food Team Foto’s: Yuki Sugiura Styling: Wei Tang Foodstyling: Libby Silbermann en Katy McClelland