Bereiding

1 Halveer de rode pepers en verwijder de zaadlijsten. Pel de knoflook. Pureer de pepers en de knoflook met de staafmixer tot een gladde pasta. Bestrooi de lamsschenkels met zout en peper. Verhit de olie in een braadpan en bak er de lamsschenkels rondom goudbruin in.

2 Pel en snipper de ui. Schil de gember en hak hem fijn. Neem de lamsschenkels uit de pan en houd ze apart. Doe het kaneelstokje en de kardemompeulen in de pan en bak ze ca. 1 minuut op hoog vuur. Voeg de ui toe en fruit hem op laag vuur in ca. 6 minuten goudbruin. Voeg de knoflook-peperpasta en de gember toe en bak nog ca. 3 minuten.

3 Doe de lamsschenkels terug in de pan en voeg de yoghurt, de tahinpasta en de kokos toe. Roer het geheel glad en voeg water tot dat de schenkels voor driekwart onderstaan. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en doe het deksel op de pan. Laat het geheel ca. 1 uur en 30 minuten rustig stoven. Roer af en toe erdoorheen en voeg zo nodig wat water toe.

4 Roer als het vlees gaar is het amandelmeel en de garam masala door de saus. Als de saus dun is, laat hem dan op hoog vuur nog even inkoken. Hak de koriander grof en strooi hem over de korma.

 

* Korma is een soort curry die zich kenmerkt door het gebruik van noten en of zaden, die gemalen aan de saus worden toegevoegd.