Lees verder onder de advertentie
Lamsschenkeltjes met garam masala en tomaat
Gemiddeld
ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Snijd eventuele vliezen van de lamsschenkels of bestel ze zonder vliezen bij de slager. Wrijf de schenkels in met zout, peper en de garam masala. Wentel de schenkels door de bloem. Verhit de olie en de boter in een braadpan en braad de schenkels er ca. 10 minuten rondom in.
Pel de uien en snijd ze in ringen. Pel de knoflook en snijd hem in schijfjes. Neem de schenkels uit de pan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog ca. 2 minuten om de tomatenpuree te ontzuren. Voeg de gepelde tomaten, de laurierblaadjes, de kruid nagels, het groentebouillonblokje, 250 ml water en de schenkels toe. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur laag. Leg een deksel op de pan en laat ca. 1 uur en 30 minuten rustig pruttelen. Serveer bijvoorbeeld met risotto.
Lees verder onder de advertentie