Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Lamsschouder met knoflook en boter

Lamsschouder met knoflook en boter

  • Gemiddeld

  • ca. 2 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 2 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 10

Ingrediënten

Ilham: "Deze del’aa faran is lekker gegarneerd met pruimen, knapperig gebakken amandelen of ingemaakte olijven."

Bereiding

  1. Was en dep de schouder droog. Doe de lamsschouder in een passende grote pan en maak met een scherp mesje een paar kleine inkepingen in de schouder. Rasp de knoflook. Bestrijk het vlees rondom met de knoflook en saffraan, masseer het er goed in.

  2. Schenk via de zijkant van de pan het kokendhete water gemengd met 1 eetlepel zout bij het vlees. Breng met het deksel op de pan aan de kook en laat het vlees in ongeveer 1½ tot 2 uur zachtjes pruttelend gaar worden. Keer de lamsschouder tussentijds regelmatig en voeg als er te veel water verdampt ook af en toe een scheutje water toe. Als het vlees eenmaal gaar en zacht is heb je als het goed is naast het vlees alleen nog maar een beetje bouillon (vocht met vet) over in de pan.

  3. Verwarm intussen de oven voor op de grillstand. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadjes en zaadlijsten.

  4. Haal het vlees voorzichtig uit de pan, bewaar de bouillon apart, en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Besmeer met de boter, leg de trostomaatjes en gehalveerde paprika’s ernaast. Laat in het midden van de oven het vlees en de groenten goudbruin roosteren.

  5. Spoel de rijst schoon onder koud stromend water en laat uitlekken in een zeef. Doe in een pan en schenk er 150 milliliter van de lams­bouillon over. Kook hierin de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

  6. Serveer de lamsschouder met de groenten, de rijst en naar smaak apart wat gemalen zeezout en versgemalen komijnzaad.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Bij Ilham aan tafel

€ 32,50
Bij Ilham aan tafel