Lamsstoof met Guinness
Eenvoudig
ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Doe het vlees, de groenten, het bier, de bouillon, 4 takjes tijm en een snuf zout en peper in een ovenbestendige braadpan en roer alles goed door elkaar. Dek de pan af met een dubbele laag aluminiumfolie (om de pan beter af te sluiten) en zet daar het deksel op. Zet de pan 1 uur in de oven.
Meng de bloem met de boter tot een gladde pasta. Haal de pan na 1 uur uit de oven en roer de pasta erdoorheen. Zet de pan, onafgedekt, terug in de oven. Laat de stoof nog 30 minuten- 1 uur sudderen in de oven tot het vlees zacht is en de saus ingedikt is. Pluk de blaadjes van de overige takjes tijm en roer ze door de stoof. Lekker met aardappelpuree.