Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Lamsstoof met tomaat en olijven

Lamsstoof met tomaat en olijven

In samenwerking met Les Généreux
  • Eenvoudig

  • ca. 2 uur en 45 minuten bereidingstijdca. 2 u. en 45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 140°C / hetelucht: 120°C). Verhit 4 el olijfolie in een ruime braadpan. Braad het lamsvlees, evt. in porties, ca. 5 minuten op hoog vuur aan. Bestrooi met zout en peper en schep het vlees uit de pan. Zet het vuur wat lager en fruit de ui en de bleekselderij ca. 4 minuten in het achtergebleven bakvet. Voeg de knoflook, de rozemarijn en het venkelzaad toe en fruit nog 3 minuten.

  2. Doe het vlees met de aardappels en de gepelde tomaten in de pan en meng goed door. Leg een deksel op de pan en zet het geheel ca. 2 uur en 30 minuten in de oven, tot het vlees boterzacht is en de aardappels gaar zijn. Meng de olijven erdoorheen. Serveer de stoof met lekker brood en wat extra olijfolie.

Receptuur en foodstyling: Willem van Santen Fotografie: Mitchell van Voorbergen Styling: Alexandra Hereijgers

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)

Meteen de juiste wijn in huis voor dit recept? Samen met Les Genereux hebben we een wijnpakket samengesteld. Bestel hier het wijnpakket ‘Cantine Due Palme’.