Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Lamstajine met ingelegde citroen

Lamstajine met ingelegde citroen

  • Gemiddeld

  • ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd het lamsvlees in blokjes. Verhit de olie in een tajine of braadpan en braad er het lamsvlees portiegewijs goudbruin in. Pel en snipper de uien en de knoflook. Voeg bij de laatste portie vlees de uien en de knoflook toe. Doe al het vlees terug in de pan en meng met de ras el hanout, zout en peper.

  2. Was de tomaten en snijd ze in blokjes. Voeg de tomaten, het bouillonblokje en ca. 500 ml water toe aan het lamsvlees. Leg het deksel op de pan of tajine en laat het geheel op laag vuur ca. 1 uur stoven.

  3. Was de bospenen en snijd ze in grove stukken. Snijd de schil van de ingelegde citroenen en snijd hem in reepjes. Leg de bospeen in de pan en leg de citroenschil erbovenop. Leg het deksel weer op de pan en stoof het geheel nog ca. 30 minuten.

  4. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was de peterselie, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes. Snijd de blaadjes in dunne reepjes. Breng de tajine eventueel op smaak met zout en peper. Serveer de tajine met de couscous en de peterselie.

Foto’s: Stephan van Raay
Servies etc.: Dille & Kamille, In-petto tegels, Sissy-Boy Homeland, eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)