Bereiding

  1. Was de aardappels. Kook de aardappels ca. 25 minuten op middelhoog vuur in water met wat zout. Giet de aardappels af en laat ze kort afkoelen. Snijd de aardappels in dikke plakken. Verwarm voor het lamsvlees de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3).
  2. Pel de uien en snijd ze in dikke ringen. Verhit de olie en 3 el boter in een grote braadpan en bak er de aardappel en ui in ca. 15 minuten op middelhoog vuur goudbruin in. Pel en snipper de knoflook. Was de salie en hak hem grof.
  3. Breng intussen de lamsrack op smaak met zout en peper. Verhit 2 el boter in ovenbestendige braadpan en braad er het vlees ca. 3 minuten per zijde in. Was de rozemarijn en ris de naaldjes van de takjes. Hak de rozemarijn, de olijven en de kappertjes grof. Bestrooi het vlees met de rozemarijn, het sesamzaad, de olijven en de kappertjes. Bak ca. 1 minuut verder in de pan en bedruppel het geheel met de honing. Bak 8-9 minuten in de oven, tot het vlees veerkrachtig maar niet hard aanvoelt.
  4. Voeg de knoflook, de salie en het venkelzaad toe aan de aardappels. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de Lyonnaise-aardappels met het lamsvlees.