Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Lange-vingergebakjes

Lange-vingergebakjes

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd

Advertentie

Ingrediënten

Onze foodies friend Elisabeth (@ellouisacooking op Instagram) is dol op bakken van koekjes. Geen zandkoekjes of bokkenpootjes, maar een variatie aan Marokkaanse koekjes en andere zelfbedachte smaakcombinaties. Bijvoorbeeld dit waanzinnige recept!

Bereiding

  1. Pureer de aardbeienjam en bestrijk de helft van de lange vingers aan 1 zijde met een dun laagje jam.

  2. Klop de slagroom met de poedersuiker in een grote kom stijf met een mixer. Klop vervolgens de mascarpone erdoorheen tot er een stevige room ontstaat.

  3. Doe ½ van de room in de spuitzak met glad spuitmondje en spuit op de helft van de lange vingers een streepje slagroom. Druk er telkens een andere lange vinger met de jamkant tegenaan. Rol de lange vingers door de melk en vervolgens door de kokosrasp.

  4. Doe de resterende room in een spuitzak met stervormig spuitmondje en garneer de taartjes met toefjes room. Laat ze vervolgens minimaal 2 uur in de koelkast staan totdat ze lekker zacht worden.

Per portie: 193 kcal | 16 g koolhydraten | 2 g eiwit | 13 g vet

Van Elisabeth (@ellousiacooking)

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)