Lange vingers
Gemiddeld
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Splijt het vanillestokje en schraap er het merg uit. Splits de eieren. Roer de eidooiers los met het vanillemerg. Klop de eiwitten met een snuf zout stijf. Voeg al kloppend geleidelijk 130 g suiker toe.
Spatel voorzichtig de dooiers door het eiwitschuim. Zeef de bloem erover en spatel hem er voorzichtig door. Schep het mengsel in een spuitzak met ronde spuitmond. Spuit staafjes van ca. 12 cm lang op een met bakpapier
beklede bakplaat. Laat ca. 10 minuten drogen. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C/ hetelucht: 160°C).Strooi de rietsuiker en het hazelnootmeel over de lange vingers en bak ze 12-15 minuten in de oven. Neem de lange vingers uit de oven en laat ze op een rooster afkoelen.