Bereiding

Dit recept voor langoustines met citroen en nootmuskaat is geïnspireerd op een van Willem’s vele tripjes naar Frankrijk. Doe jij het hem na en maak je dit Franse hoofdgerecht thuis?

  1. Was de citroen en rasp de schil eraf. Knijp het sap uit de citroen. Maak de venkelknol schoon en snijd hem in dunne plakken. Marineer de venkel met het citroensap en 2 el olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Was de veldsla en laat hem goed uitlekken. Snijd de bieslook in stukjes van ca. 3 cm. Pel het pantser van de langoustines, maar laat de kop en het staartstukje eraan zitten.
  3. Verhit de boter in een pan en bak de langoustines ca. 3 minuten op middelhoog vuur.  Bestrooi de langoustines met zout, peper en een snufje kerrie. Neem de langoustines uit de pan en voeg 2 el olijfolie en de geraspte citroenschil aan de boter toe.
  4. Verdeel de venkel en de veldsla over borden. Leg de langoustines op de salade en schep de olie uit de pan erover. Rasp flink wat nootmuskaat over de langoustines. Garneer met de bieslook.

Per portie: ca. 210 kcal
5 g eiwit | 18 g vet | 6 g koolhydraten