Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Langzaam gegaard varkensvlees met abrikozen en tamarinde

Langzaam gegaard varkensvlees met abrikozen en tamarinde

  • Eenvoudig

  • ca. 3 uur bereidingstijdca. 3 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit een grote braadpan op middelhoog vuur. Bedruip de bodem royaal met olie en bak er de uien ca. 10 minuten in tot ze zacht zijn en bruin beginnen te worden. Voeg het varkensvlees toe en bak het al omscheppend 2-3 minuten mee om het dicht te schroeien.

  2. Roer de specerijen erdoorheen en bak 1 minuut mee. Voeg de tamarindepasta en de honing toe en meng alles door elkaar. Schenk er zoveel kokend water bij dat alles net onderstaat, leg een deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat ca. 2 uur sudderen. Roer af en toe door.

  3. Voeg de abrikozen toe aan de pan, roer alles goed door en voeg eventueel meer kokend water toe zodat alles weer onderstaat. Kook afgedekt ca. 30 minuten rustig verder tot het vlees botermals is. Neem van het vuur, roer de koriander door de stoof en bestrooi met het amandelschaafsel. Lekker met platbrood of basmatirijst.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Sabrina Ghayour Foto’s: Ant Duncan Styling: Iris Bromet Foodstyling: Sarah Cook

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)