Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Lava cake

Lava cake

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
6

Ingrediënten

Benodigdheden

  • 6 ovenvaste schaaltjes (souffléschaaltjes of ramekins ca. 10 cm Ø)
Smeuïge chocolade, dat is toch hemels? Met dit recept maak je het toetje van je dromen: een snelle lava cake. Dé perfecte chocoladecake.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Vet de schaaltjes in met boter. Hak 150 g chocolade grof en smelt hem samen met 150 g boter au bain-marie (in een hittebestendige kom boven een pan met zacht borrelend water). Roer het mengsel glad en laat iets afkoelen. Klop de eieren met het zout en de suiker met een elektrische mixer wit en schuimig.

  2. Spatel het eiermengsel in 2 porties luchtig door de gesmolten chocolade. Zeef de bloem en het cacaopoeder boven het geheel en spatel rustig door. Vul de schaaltjes voor ¾ met het beslag. Druk in ieder schaaltje nog een stukje chocolade in het midden. Bak de lava cakes ca. 10 minuten in de oven tot de bovenkant stevig is maar de cakes nog zacht zijn in het midden. Serveer de lava cakes in de schaaltjes of stort ze voorzichtig op bordjes. Bestuif met wat poedersuiker en serveer direct.

Per portie: 526 kcal | 43 g koolhydraten | 9 g eiwit | 35 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)