Lava cake
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Vet de schaaltjes in met boter. Hak 150 g chocolade grof en smelt hem samen met 150 g boter au bain-marie (in een hittebestendige kom boven een pan met zacht borrelend water). Roer het mengsel glad en laat iets afkoelen. Klop de eieren met het zout en de suiker met een elektrische mixer wit en schuimig.
Spatel het eiermengsel in 2 porties luchtig door de gesmolten chocolade. Zeef de bloem en het cacaopoeder boven het geheel en spatel rustig door. Vul de schaaltjes voor ¾ met het beslag. Druk in ieder schaaltje nog een stukje chocolade in het midden. Bak de lava cakes ca. 10 minuten in de oven tot de bovenkant stevig is maar de cakes nog zacht zijn in het midden. Serveer de lava cakes in de schaaltjes of stort ze voorzichtig op bordjes. Bestuif met wat poedersuiker en serveer direct.