
Lavacakejes met pindakaas
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de airfryer voor op 180°C (elektrische oven: 190°C / heteluchtoven: 170°C). Vet de schaaltjes in met boter en bestuif met cacaopoeder.
Hak de chocolade grof en smelt samen met de boter au bain-marie (in een hittebestendige kom boven een pan met zacht borrelend water). Roer het mengsel glad en laat iets afkoelen.
Klop de eieren met het zout en de suiker met een elektrische mixer wit en schuimig.
Spatel het eimengsel in twee porties luchtig door de gesmolten chocolade. Zeef de bloem en het cacaopoeder boven het geheel en spatel rustig door.
Vul de schaaltjes voor ¾ met het beslag. Leg er een lepel pindakaas op en duw de pindakaas een beetje in het chocoladebeslag.
Bak de lavacakes 8-9 minuten in de airfryer (oven: ca. 10 minuten) tot de bovenkant stevig is, maar de cakes nog zacht zijn in het midden.
Laat iets afkoelen voor serveren. Bestrooi eventueel met zeezoutvlokken.