Foodies 03/2025: Airfryer
Crispy comfort
Airfryer cover
Drie lavacakejes bestrooid met zeezoutvlokken en onderop een laag pindakaas.

Lavacakejes met pindakaas

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Zin in een verrukkelijk toetje? Deze lavacakejes met een smeuïge, warme vulling zijn verrassend lekker! Super makkelijk en snel te maken in de airfryer of in de oven en ideaal om te delen. Lekker om zo te eten óf met een bolletje vanille-ijs. Dit wil je proeven!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Zin in een verrukkelijk toetje? Deze lavacakejes met een smeuïge, warme vulling zijn verrassend lekker! Super makkelijk en snel te maken in de airfryer of in de oven en ideaal om te delen. Lekker om zo te eten óf met een bolletje vanille-ijs. Dit wil je proeven!

Bereiding

  1. Verwarm de airfryer voor op 180°C (elektrische oven: 190°C / heteluchtoven: 170°C). Vet de schaaltjes in met boter en bestuif met cacaopoeder.

  2. Hak de chocolade grof en smelt samen met de boter au bain-marie (in een hittebestendige kom boven een pan met zacht borrelend water). Roer het mengsel glad en laat iets afkoelen.

  3. Klop de eieren met het zout en de suiker met een elektrische mixer wit en schuimig.

  4. Spatel het eimengsel in twee porties luchtig door de gesmolten chocolade. Zeef de bloem en het cacaopoeder boven het geheel en spatel rustig door.

  5. Vul de schaaltjes voor ¾ met het beslag. Leg er een lepel pindakaas op en duw de pindakaas een beetje in het chocoladebeslag.

  6. Bak de lavacakes 8-9 minuten in de airfryer (oven: ca. 10 minuten) tot de bovenkant stevig is, maar de cakes nog zacht zijn in het midden.

  7. Laat iets afkoelen voor serveren. Bestrooi eventueel met zeezoutvlokken.

Per portie: 570 kcal | 43 g koolhydraten | 11 g eiwit | 41 g vet

Fotografie: Willem van Santen. Receptuur: Anne Mebelder

Airfryertoetje
Deze lavacakejes worden in de airfryer supersmeuïg en staan in no time op tafel.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)