
Lenna’s Kitchen-bowl met gebakken tofu en tahindressing
Eenvoudig
ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Spoel voor de bowl in een fijne zeef de quinoa goed af onder koud water. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking (ongeveer 15 minuten). Laat afkoelen en zet apart.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Leg de pompoenblokjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Besprenkel met de olijfolie, bestrooi met het komijnpoeder en zout en peper en hussel goed door elkaar. Rooster de pompoen 25-30 minuten in de oven, tot deze zacht en licht gekaramelliseerd is.
Meng ondertussen voor de gebakken tofu de tofustukken in een kom met de olijfolie, het gerooktepaprikapoeder, de maizena en zout en peper naar smaak. Hussel goed, zodat alles bedekt is.
Leg de tofu in de airfryer en bak 20-25 minuten op 180°C, tot de stukjes knapperig zijn. Let op: schud de tofu de eerste 10 minuten regelmatig goed door, zodat de stukken niet aan elkaar blijven plakken.
Heb je geen airfryer? Bak de tofu in dan 30 minuten in de oven, dit kan tegelijk met de pompoen.
Meng ondertussen voor de dressing de tahin, het citroensap, de geraspte knoflook en wat water in een kommetje glad en romig.
Rooster voor de bowl de pittenmix in een droge koekenpan op middelhoog vuur in 2-3 minuten lichtbruin en geurig. Laat afkoelen.
Verdeel voor de bowls de gekookte quinoa over 4 kommen. Voeg de geroosterde pompoen, knapperige tofustukjes, de tomaatjes, avocado, kimchi, rucola en kiemgroenten toe.
Bestrooi met de geroosterde pittenmix. Schenk de dressing erover en breng verder op smaak met zout en peper.
Lenna’s Plant Based Kitchen
€ 27,50