Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Bowl met quinoa, gebakken tofu, tahindressing en groenten zoals avocado en tomaat

Lenna’s Kitchen-bowl met gebakken tofu en tahindressing

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd

Deze kleurrijke bowl met knapperig gebakken tofu, frisse groenten en een romige tahindressing is een heerlijk plantaardig gerecht dat voedzaam én vullend is. Perfect voor wie op zoek is naar een gezonde en smaakvolle maaltijd!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Voor de bowl

Voor de gebakken tofu

Voor de dressing

Benodigdheden

  • airfryer (optioneel)
Deze kleurrijke bowl met knapperig gebakken tofu, frisse groenten en een romige tahindressing is een heerlijk plantaardig gerecht dat voedzaam én vullend is. Perfect voor wie op zoek is naar een gezonde en smaakvolle maaltijd!
Airfryer
Voor dit recept is het fijn om een airfryer te gebruiken. Heb je die niet? Geen zorgen! Ook dan kun je dit recept maken met behulp van een oven.

Bereiding

  1. Spoel voor de bowl in een fijne zeef de quinoa goed af onder koud water. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking (ongeveer 15 minuten). Laat afkoelen en zet apart.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Leg de pompoenblokjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

  3. Besprenkel met de olijfolie, bestrooi met het komijnpoeder en zout en peper en hussel goed door elkaar. Rooster de pompoen 25-30 minuten in de oven, tot deze zacht en licht gekaramelliseerd is.

  4. Meng ondertussen voor de gebakken tofu de tofustukken in een kom met de olijfolie, het gerooktepaprikapoeder, de maizena en zout en peper naar smaak. Hussel goed, zodat alles bedekt is.

  5. Leg de tofu in de airfryer en bak 20-25 minuten op 180°C, tot de stukjes knapperig zijn. Let op: schud de tofu de eerste 10 minuten regelmatig goed door, zodat de stukken niet aan elkaar blijven plakken.

  6. Heb je geen airfryer? Bak de tofu in dan 30 minuten in de oven, dit kan tegelijk met de pompoen.

  7. Meng ondertussen voor de dressing de tahin, het citroensap, de geraspte knoflook en wat water in een kommetje glad en romig.

  8. Rooster voor de bowl de pittenmix in een droge koekenpan op middelhoog vuur in 2-3 minuten lichtbruin en geurig. Laat afkoelen.

  9. Verdeel voor de bowls de gekookte quinoa over 4 kommen. Voeg de geroosterde pompoen, knapperige tofustukjes, de tomaatjes, avocado, kimchi, rucola en kiemgroenten toe.

  10. Bestrooi met de geroosterde pittenmix. Schenk de dressing erover en breng verder op smaak met zout en peper.

Fotografie: Mitchell van Voorbergen

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

Lenna’s Plant Based Kitchen

€ 27,50
Cover Lenna's Plant Based Kitchen
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!