Bereiding

Lefse is een traditioneel zacht Noors platbrood gemaakt van aardappel. Laat het de Noren het niet horen maar je zou Lefse eigenlijk wel kunnen omschrijven als het Scandinavische recept van de wrap. 

  1. Kook de aardappels gaar in water met wat zout en laat ze goed uitlekken. Pel de schil van de aardappels en stamp ze fijn. Laat de
    gestampte aardappel volledig afkoelen. Voeg de slagroom, een flinke klont boter en een snuf zout toe. Klop het mengsel met een handmixer tot het licht en luchtig is. Koel het mengsel opnieuw af. Voeg zoveel bloem toe dat je er een samenhangend deeg van kunt kneden. Vorm bolletjes ter grootte van een ei en rol ze zeer dun uit (maximaal ½ cm dik).
  2. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak er de pannenkoekjes 2-3 minuten per zijde in tot ze goudbruin en een beetje gerezen zijn. Stapel ze op en bewaar tussen vellen bakpapier om te zorgen dat ze niet uitdrogen. Serveer de lefse warm met boter en bestrooi ze met wat kaneel en basterdsuiker.

Per portie: ca. 358 kcal
8 g eiwit | 8 g vet | 61 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Lulu Grimes Foto’s: Gus Filgate Styling: Penny Markham Foodstyling: Annie Nichols