Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Lemoncurd meringuecroissant met citroen en lepel

Lemon-meringuecroissant

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Een croissant is al een feestje op zich, maar met deze versie maak je een super-deluxe versie. En het leuke? Het staat binnen een handomdraai op tafel! Zo geniet jij net een beetje extra van je ontbijt, brunch of lunch.

Lees verder onder de advertentie

aantal stuks
4

Ingrediënten

Benodigdheden

  • spuitzak
  • keukengasbrander
Een croissant is al een feestje op zich, maar met deze versie maak je een super-deluxe versie. En het leuke? Het staat binnen een handomdraai op tafel! Zo geniet jij net een beetje extra van je ontbijt, brunch of lunch.
Lemoncurd over?
Geen zorgen! Bekijk deze zoete recepten met lemoncurd en maak al je restjes op.

Bereiding

  1. Klop met een (hand)mixer de eiwitten met een snuf zout bijna stijf.

  2. Voeg dan heel geleidelijk de suiker toe en mix tot de suikerkristallen zijn opgelost. Schep de meringue in een spuitzak.

  3. Halveer de croissants horizontaal en bestrijk de onderste helft met lemoncurd. Zet de bovenste helft van de croissants er weer bovenop.

  4. Spuit in een golfbeweging de meringue op de bovenkant van de croissants. Brand de meringue af met een gasbrander.

  5. Garneer iedere croissant met een schijfje citroen.

Per portie: 557 kcal | 88 g koolhydraten | 7 g eiwit | 19 g vet

Fotografie: Willem van Santen Receptuur: Willem van Santen en Anne Mebelder

Meringue recepten
Heb je de smaak te pakken gekregen? Ga dan aan de slag met deze recepten met meringue!

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!