Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Lente-uipannenkoekjes met kimchi

Lente-uipannenkoekjes met kimchi

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

  • 45 minuten wachttijd45 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Voor de dipsaus:

Bereiding

  1. Meng het kimchivocht met 180 ml water dat net van de kook is. Roer de bloem en een flinke snuf zout in een grote kom door elkaar en maak een kuiltje in het midden. Schenk het kimchiwater erin en roer tot je een grove deegbal krijgt. Stort het deeg op een met bloem bestoven werkblad en kneed ca. 4 minuten met je handen, tot het deeg glad en een beetje plakkerig is. Strooi nog wat bloem over het deeg als het te plakkerig is om goed te kunnen kneden. Doe het deeg in een middelgrote, met olie ingevette kom en dek af met een schone theedoek. Laat ca. 45 minuten rusten.

  2. Meng in een kleine kom de kimchi en de lente-ui door elkaar. Roer 2 el plantaardige olie en de sesamolie in een ander kommetje door elkaar. Verdeel het deeg in vier even grote stukken. Dek drie stukken af met de theedoek en rol het andere stuk tot een cirkel van ca. 19 cm Ø. Bestrijk met een dun laagje van het oliemengsel. Rol de deegcirkel strak op en draai de deegrol in een slakkenhuisvorm. Rol het deeg opnieuw uit tot een cirkel van ca. 19 cm Ø. Bestrijk met nog een dun laagje van het oliemengsel en bestrooi met een kwart van het kimchimengsel. Rol het deeg weer strak op en draai het weer in een slakkenhuisvorm. Rol nogmaals uit tot een cirkel van ca. 19 cm Ø – er kan wat van de vulling ontsnappen; druk hem dan voorzichtig weer terug in het deeg. Herhaal met de rest van de deegstukken en de vulling.

  3. Verwarm de oven voor op de laagst mogelijke temperatuur. Verhit 50 ml plantaardige olie in een koekenpan van 22 cm Ø op middelhoog vuur. Voeg het eerste pannenkoekje voorzichtig toe aan de pan wanneer de olie begint te glinsteren. Bak 3-4 minuten, of tot één zijde goudgeel is. Draai het pannenkoekje om en bak nog 2-3 minuten aan de andere zijde, of tot hij goudgeel is. Leg op een bord en houd warm in de oven. Herhaal met de rest van de pannenkoekjes en voeg zo nodig extra olie toe.

  4. Roer alle ingrediënten voor de dipsaus door elkaar tot de suiker is opgelost. Snijd de pannenkoekjes in driehoekjes en serveer met de dipsaus. Bestrooi met extra gesneden lente-ui.

Per portie: 438 kcal | 56 g koolhydraten | 8 g eiwit | 20 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Nadine Brown Fotografie: Mowie Kay Styling: Victoria Eldridge Foodstyling: Livia Abraham

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (3 stemmen)