Foodies 03/2024
Zuid-Amerika
Foodies Zuid-Amerika
Lichte varkensvindaloo

Lichte varkensvindaloo

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Kook de aardappels in 10-15 minuten beetgaar in water met wat zout.

  2. 2. Verhit intussen wat olie in een braadpan. Bestrooi de varkenshaas met zout en peper en bak de varkenshaas in ca. 5 minuten op hoog vuur goudbruin. Neem uit de pan.

  3. 3. Maal de ui, de knoflookpuree, de gemberpuree en een flinke snuf zout in een keukenmachine fijn. Fruit het mengsel ca. 10 minuten in de braadpan. Voeg het komijn-, het koriander-, het kurkumapoeder, de cayennepeper en het gerooktepaprikapoeder toe. Bak nog ca. 1 minuut. Voeg de wittewijnazijn, de bouillon, de varkenshaas en de aardappels toe. Kook ca. 15 minuten tot een dikke saus.

  4. 4. Voeg de doperwten en de spinazie toe en kook ca. 2 minuten verder. Lekker met basmatirijst.

Per portie: 311 kcal | 16 g koolhydraten | 33 g eiwit | 12 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe, Adam Bush Foodstyling: Amy Stephenson Foto’s: Mike English Styling: Olivia Wardle

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)