Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
Limoen-kokoswafels met stukjes banaan erop en limoenpartjes ernaast

Limoen-kokoswafels

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Deze limoen-kokoswafels zijn heerlijk fris, luchtig en boordevol smaak. Ze staan in een handomdraai op tafel en vallen bij iedereen in de smaak. Lekker op ieder moment van de dag!

Lees verder onder de advertentie

Aantal stuks
10

Voor de wafels

Voor de topping

Benodigdheden

  • wafelijzer
  • bakspray
  • vershoudfolie

Deze limoen-kokoswafels zijn heerlijk fris, luchtig en boordevol smaak. Ze staan in een handomdraai op tafel en vallen bij iedereen in de smaak. Lekker op ieder moment van de dag!

Bereiding

  1. Smelt voor de wafels de boter in een pannetje op laag vuur. Verwarm de melk in een andere pan tot lauwwarm.

  2. Los de gist al roerend op in de warme melk en laat kort staan tot het begint te schuimen. Kluts het ei en roer het samen met de gesmolten boter, de limoenschil en het -sap door de melk.

  3. Meng in een ruime kom de bloem met de fijne kristalsuiker en het zout. Voeg al roerend met een garde het melkmengsel toe en roer het geheel tot een glad beslag. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het beslag ca. 30 minuten rijzen.

  4. Vet het wafelijzer in met wat bakspray. Schenk een flinke lepel beslag in het wafelijzer. Strooi er ca. 2 el kokossnippers over, sluit het wafelijzer en bak de wafel goudbruin.

  5. Bak de rest van het beslag met de kokos op dezelfde manier. Laat de wafels afkoelen op een rooster.

  6. Serveer de wafels met een dot Griekse yoghurt, de plakjes banaan, limoenrasp en wat kokossnippers.

Per stuk: 326 kcal | 36 g koolhydraten | 9 g eiwit | 19 g vet

Fotografie: Willem van Santen Receptuur: Willem van Santen en Anne Mebelder

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)