Bereiding

  1. Klop in een vetvrije kom de eiwitten met het limoensap en een snufje zout stijf. Voeg al kloppend geleidelijk de suiker toe. Blijf kloppen tot de suiker is opgenomen en een stevig glad schuim ontstaat.  Verwarm de oven voor (elektrisch: 125°C / hetelucht: 100°C).
  2. Spatel voorzichtig de maïzena, de geraspte limoenschil en eventueel wat groene kleurstof door het eiwitschuim. Schep het schuim in de spuitzak. Spuit 3 cirkels van ca. 15 cm doorsnede op een met bakpapier beklede bakplaat. Spuit van het overige schuim ronde hoopjes van gelijke grootte op een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Droog de meringues ca. 50 minuten in de oven. Breng in een pannetje de slagroom met de boter aan de kook. Neem van het vuur en voeg de witte chocolade toe. Laat de chocolade smelten. Hak de  pistachenoten in een keukenmachine zeer fijn. Meng de pistache door de ganache. Schep de ganache in een spuitzak en laat hem afkoelen.
  4. Neem de meringues uit de oven en laat ze afkoelen. Pel de mandarijnen en verdeel ze in partjes. Verdeel de ganache over de meringuecirkels en stapel ze op elkaar op een schaal. Versier met de kleine schuimpjes en de mandarijnpartjes. Bestuif evt. met poedersuiker

Per portie: ca. 682 kcal
11 g eiwit | 32 g vet | 85 g koolhydraten

Foto’s: Stephan van Raay (F&L) Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp